InMotion
Fysiotherapie en Fitness

Praktijkadres:
Hürthstraat 11
3203 LH Spijkenisse

Tel.: 0181-283419
Fax: 0842-104967

Internet:
www.inmotionfysiofit.nl

E-mail:
info@inmotionfysiofit.nl

 
InMotion Ergotherapie op Facebook

Medewerkers

Jaap van der Jagt
Fysiotherapeut
Manueeltherapeut
Handtherapeut i.o.
Echografie
Praktijkeigenaar

Jaap van der JagtIn 1990 ben ik de praktijk voor fysiotherapie en manuele therapie Maaswijk in het gezondheidscentrum Maaswijk gestart. Voor de start van mijn eigen praktijk had ik als fysiotherapeut al de nodige werkervaring opgedaan in verscheidene particuliere praktijken en als hoofd van de paramedische dienst in het toenmalige verpleeghuis De Heul in Rotterdam. In die periode heb ik tevens parttime les gegeven aan de opleiding voor ziekenverzorgende van de prinses Margrietschool in Rotterdam. Daarna ben ik in het gezondheidscentrum Ommoord gaan werken en heb naast mijn functie als fysiotherapeut/ manueeltherapeut ook in de staf van het gezondheidscentrum gezeten.

Fysiotherapie Maaswijk is in de loop der jaren uitgegroeid van een éénmanspraktijk tot een praktijk met meerdere medewerkers, die mensen met uiteenlopende klachten behandelen. Ik heb mij in de loop der jaren gespecialiseerd in de manuele therapie en wel met name in de behandeling van wervelkolom gerelateerde klachten. In 2008 heb ik mijn upgrade tot Master in de manuele therapie voltooid.

Harold van Dorth en ik hebben de opleiding echografie gevolgd bij de hogeschool Fontys. De echografie heeft binnen de fysiotherapie een grote toegevoegde waarde bij het diagnosticeren van klachten aan het bewegingsapparaat.

Sabrina Bijl en ik zijn begonnen met de opleiding voor handtherapeut om zo via deze multidisciplinaire benadering ook mensen met handproblemen te kunnen helpen.

In 2009 zijn Sabrina Bijl-Fortes en ik de praktijk van InMotion fysiotherapie en fitness B.V. gestart.

Vanuit onze eigen praktijken InMotion ergotherapie en fysiotherapie Maaswijk was er de behoefte om een gezamenlijke praktijk te starten, welke zich meer op het gebied van bewegen, revalideren en training moest gaan richten.

Zo is er de afgelopen jaren door intensieve samenwerking tussen de praktijken een paramedisch samenwerkingsverband ontstaan, welke in samenwerking met andere disciplines in de eerstelijnsgezondheidzorg en goede en brede hulpverlening biedt.

De laatste jaren hebben Sabrina en ik uitgebreide scholing gevolgd op het gebied van management (zoals onder andere de managementopleiding voor de gezondheidszorg van het VVAA).

Het is voor mij een heel leuke uitdaging om met ons samenwerkingsverband als team een heel goed paramedisch centrum op te zetten waarin de hier onder beschreven visie voor mij centraal staat.

In mijn visie van de behandeling staat de mens als geheel centraal en wil daaruit volgend samen met onze cliënten werken aan een goed of zo optimaal mogelijk herstel. Hierbij vind ik de eigen verantwoording van onze cliënten voor het werken aan herstel erg belangrijk. Het is voor mij dan ook steeds weer een uitdaging om samen aan het werk te gaan om de ontstane problemen (hoe moeilijk soms ook) met elkaar op te proberen lossen.

Sabrina Bijl-Fortes
Ergotherapeut, gespecialiseerd in Parkinson, COPD, neurorevalidatie en dementie (EDOMAH)
Handtherapeut i.o.
Praktijkeigenaar

Sabrina Bijl-FortesErgotherapeut, gespecialiseerd in Parkinson, COPD, neurorevalidatie en dementie (EDOMAH) Praktijkeigenaar Tijdens de middelbare school jaren heb ik op hoog niveau gesport (wedstrijdzwemmen). In die periode heb ik altijd mijn school naast de sport gedaan. Dit omdat ik nooit wilde kiezen tussen deze twee, meerdere dingen goed wilde doen en daarnaast ook veel dingen leuk vond. tijdens het laatste jaar van de middelbare school kwam ik er achter dat ik graag met mensen wilde werken en dan ook nog het liefst met kinderen. Van alle beroepen die ik zag, leek ergotherapie mij het leukst. In 1997 ben ik met de opleiding begonnen en sinds 2001 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut aan de hogeschool van Rotterdam. Ondanks dat ik aan het begin van de opleiding aan had gegeven dat ik graag met kinderen wilde werken, was in de loop van de opleiding mijn mening hierover veranderd. Ik wilde namelijk graag met volwassenen en ouderen werken, wat ik veel leuker vond dan dat ik in de eerste instantie had verwacht. Na 8 jaar in een gecombineerd (somatisch en psychogeriatrisch) verpleeghuis te hebben gewerkt, waar ik verschillende aandoeningen heb behandeld en daarnaast nog heb lesgegeven op de opleiding ergotherapie te Rotterdam, in de OR heb gezeten, een waarnemend leidinggevende functie van het paramedisch team heb gehad etc., wilde ik graag een eigen praktijk starten in mijn eigen woonomgeving. Ik merkte dat hier op het eiland Voorne Putten en omgeving nog niet veel ergotherapeuten waren en wilde graag de meerwaarde van ergotherapie voor mensen laten zien. In januari 2008 ben ik de praktijk InMotion Ergotherapie begonnen. Inmiddels is de praktijk uitgegroeid tot een praktijk met meerdere medewerkers, van kinderen tot ouderen en met veel specialisaties.

In de loop der jaren heb ik mij verder gespecialiseerd. Naast de specialisaties die ik al had (dementie (EDOMAH), neurorevalidatie, handspalken, NDT, AMPS) heb ik mij verder gespecialiseerd in Parkinson, COPD, reuma (JPP), arbeid / re-integratie en belasting/belastbaarheid (activiteitenweger).
Binnen de praktijk willen we dat elke medewerker zijn specialisatie verder kan verdiepen, zodat er een kwalitatief goed behandelteam ontstaat.

Sinds 2009 ben ik naast mijn eigen praktijk samen met Jaap van der Jagt eigenaar van InMotion Fysiotherapie en Fitness. In het verpleeghuis was ik gewend om veel samen te werken met andere disciplines. Door de start van onze gezamenlijke praktijk was de eerste stap gezet, naar een meer multidisciplinaire aanpak. De afgelopen jaren zijn de drie praktijken steeds meer samen gaan werken en er zijn gezamenlijke projecten opgestart, dit ook in samenwerking met andere disciplines buiten onze praktijken. Samenwerken, gebruik maken van elkaar deskundigheid en expertise en daarbij het bieden van kwalitatief goede zorg, waarin de client centraal staat, is erg belangrijk binnen onze praktijken.
Het nastreven van één visie en het opzetten van een paramedisch team is een uitdaging, maar leuk en enthousiast streven en geeft veel voldoening. Door middel van het volgen van een managementcursus vorig jaar hoopten Jaap en ik niet alleen onze idealen extern maar ook intern te behalen. Zoals ik eerder al schreef willen we door de client centraal te stellen en deze een actieve rol te laten nemen in zijn behandeling, met een multidisciplinaire aanpak een goede behandeling geven.

Sylvia Boogaard
Fysiotherapeut gespecialiseerd in sport gerelateerde klachten

Sylvia BoogaardIn 2002 heb ik de sportopleiding het CIOS te Goes afgerond. Ik ben afgestudeerd met het profielvak Fitnesstrainer C en keuzevakken Loop- en conditietrainer, sportmassage en voetbaltrainer/coach III. Vervolgens heb ik in 2008 mijn Fysiotherapie diploma behaald aan de Hogeschool Avans in Breda.

Van jongs af aan heb ik altijd gevoetbald op hoog niveau. Ik heb een grote passie voor voetbal. In het verleden heb ik ook ervaring op gedaan als fysiotherapeut / hersteltrainer voor diverse KNVB jeugd teams en Heren 1 voetbal teams.

Mede omdat ik een grote affiniteit met sport heb en met een CIOS achtergrond liggen mijn interesses en specialisaties vooral op het gebied van sportrevalidatie en het geven van medische trainingstherapie / fitness. Ik maak veel gebruik van Cognitrain training in de (sport)revalidatie.

Verder ben ik mij op het moment aan het specialiseren en aan het ontwikkelen met diverse scholingen/cursussen met betrekking tot de gewrichten van de benen zoals heup/knie en enkel blessures en aandoeningen. Daarnaast geef ik bij InMotion ook training zowel individueel als in groepsverband aan mensen met Diabetes type 2 en Artrose.

Michel Vermeulen
Fysiotherapeut

Michel VermeulenSinds februari 2014 werk ik bij InMotion fysiotherapie en fitness. Bij InMotion behandel ik mensen individueel en geef daarnaast les aan beweeggroepen.

Voor mijn opleiding Fysiotherapie heb ik het CIOS afgerond in Goes. Ik werk al 7 jaar op een sportschool waar ik mensen begeleid in de fitness, groepslessen geef en cliënten behandel. Ik zou mijzelf omschrijven als een rustig, vriendelijk persoon die een passie heeft voor sport en fysiotherapie.

 

 

 

Jetty Roos
Fysiotherapeut met specialisatie in Neurorevalidatie.
Aangesloten bij ParkinsonNet.

Jetty RoosIn 2010 ben ik aan de Hogeschool Leiden afgestudeerd als fysiotherapeut. Tijdens mijn stages merkte ik al snel dat ik het revalideren van mensen met een neurologische aandoening erg interessant vond. Direct nadat ik afstudeerde vond ik een baan in Oegstgeest waar ik 4,5 jaar heb gewerkt en waar ik veel cursussen heb gedaan op het gebied van de neurorevalidatie. In Oegstgeest zette ik Parkinson beweeggroepen op en heb ik nauw samengewerkt met revalidatiecentra, neurologen en andere disciplines. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik heel veel ervaring heb opgedaan in het behandelen van mensen met niet aangeboren én aangeboren neurologische aandoeningen. Inmiddels ben ik geregistreerd Parkinson fysiotherapeut bij het Parkinsonnet én ben ik geregistreerd MS (Multiple Sclerose) Fysiotherapeut bij MS zorg Nederland.
Naast de Neurorevalidatie vind ik het leuk om groepstrainingen te geven en ben ik een enthousiaste en gedreven algemeen fysiotherapeute.
In mijn vrije tijd ben ik graag sportief bezig. Ik ben dan ook regelmatig te vinden op mountainbike parcours in Nederland en Belgie, loop ik hard en wandel ik veel met mijn 2 honden.

Linda Engelen-Snoeij
Administratie

Linda SnoeiIk ben geboren in Rockanje en ben sinds 2010 woonachtig in Hellevoetsluis. Nadat ik in 2003 de opleiding VMBO kaderberoepsgerichte leerweg heb afgerond ben ik gestart met de opleiding Paraveterinair in Maasland, ook deze heb ik succesvol afgerond.
Na een aantal jaren dit beroep beoefend te hebben ben ik een andere weg ingeslagen en ben 2011 begonnen bij Fysiotherapie Maaswijk en InMotion Fysiotherapie en Ergotherapie als administratief medewerkster. Wat ik zo leuk vindt aan dit werk is dat het afwisselend is, ik heb direct contact met cliënten in combinatie met de geneeskunde mij interesseert.

 

Wil Bijl
Administratie

Wil BijlNa het behalen van mijn middelbare school diploma ben ik gaan werken bij de Rabobank waar ik op diverse afdelingen heb gewerkt, de laatste jaren op de verzekeringsafdeling. Na 35 dienstjaren bij de Rabobank was het tijd voor iets anders en heb ik enkele jaren een verzekeringskantoor gerund.

Na 10 jaar was het tijd voor geheel iets anders en ben ik oppas oma geworden, maar omdat ik het leuk vind om met mensen om te gaan en het arbeidsproces toch nog niet geheel kan loslaten verzorg ik nu de financiële administratie voor Inmotion Fysiotherapie en Fitness.

 

Marjo van Zuilekom
Interieurverzorger

Marjo van ZuilekomSinds oktober 2009 ben ik 2 ochtenden in de week werkzaam als interieurverzorgster bij Inmotion Fysiotherapie. Het is hier fijn werken met een leuk en gezellig team! De schoonmaakwerkzaamheden doe ik met heel veel plezier, het is een leuke invulling van mijn vrije tijd.

Tijdens mijn werkzaamheden in de praktijk heb ik af en toe een praatje met patienten, wat een leuke invulling geeft aan mijn sociale contacten. Regelmatig krijg ik complimenten over de schone praktijk, niet alleen van mijn werkgever en collega's maar ook patienten waarderen dit enorm!

 

 

naar boven