InMotion
Fysiotherapie en Fitness

Praktijkadres:
Hürthstraat 11
3203 LH Spijkenisse

Tel.: 0181-283419
Fax: 0842-104967

Internet:
www.inmotionfysiofit.nl

E-mail:
info@inmotionfysiofit.nl

 
InMotion Ergotherapie op Facebook

Medische Trainingstherapie

De trainingsruimte van InMotion fitness is ingericht om op een medisch verantwoorde manier, optimaal uw lichaam te kunnen trainen. Onder deskundige begeleiding van een fysiotherapeut traint u in kleine groepen, met een oefenprogramma dat speciaal voor u is opgesteld. Hierdoor traint u op een veilige en efficiënte manier. Door middel van een intake en een aantal uitgebreide en nauwkeurige tests is er de mogelijkheid uw gezondheid in kaart te brengen en daaruit volgend trainingsdoelen als wel uw trainingsprogramma op te stellen.

Voor wie is de medische traningstherapie?

Medische FitnessU kunt bij ons terecht als u herstellende bent van klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat bijvoorbeeld in de vorm van knie-, wervelkolom- en schouderklachten, maar ook als u moet revalideren na bijvoorbeeld een nieuwe knie of heup. Tevens zijn wij gespecialiseerd in het begeleiden van cliënten met een chronische aandoening. Heeft u COPD, diabetes, artrose en hartproblemen dan kunt u zich bij ons aanmelden voor een individueel aangepast medisch trainingsprogramma. Voor meer informatie kunt u terecht bij het onderdeel beweegprogramma’s.

Bent u zwanger of bevallen?, dan kunnen wij u speciale programma’s ten aanzien van de begeleiding en training tijdens en na de zwangerschap aanbieden.

Voor mensen met rugklachten hebben wij een speciaal wervelkolomtrainingsprogramma ontwikkeld.

Medische trainingstherapie is tevens geschikt voor cliënten die klachten hebben gehad en deze in de toekomst willen voorkomen.

Door het afnemen van een intake en een individueel aangepast trainingsprogramma proberen wij u:
1. Inzicht te geven in uw klachtenpatroon en het te verwachten herstel
2. Meer stabiliteit, kracht en beweeglijkheid op te laten bouwen
3. Meer zelfvertrouwen te geven in dagelijkse activiteiten
4. Het plezier in het bewegen te (her)vinden.
5. Herstelbevorderende activiteiten aan te leren
6. Optimale voorbereiding te treffen voor het uitoefenen van uw werk-, hobby- en sportactiviteiten.

Specialisaties

In de medische traningstherapie heeft u de mogelijkheid speciale programma’s te volgen. Speciale programma’s zijn programma’s die binnen het trainingsprogramma accenten leggen op bepaalde klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat of chronische aandoeningen.

Intake

Mensen die zich voor het eerst aanmelden bij de medische traningstherapie ondergaan een intake. Deze intake duurt in totaal een uur en houdt het volgende in:

Het trainingsprogramma wordt vast gelegd op een geautomatiseerd kaartsysteem. Met deze kaart wordt de apparatuur automatisch ingesteld en na de training zal het systeem via een kaartlezer uw gegevens direct updaten en bijstellen voor de volgende trainingssessie.

De intake voor medische traningstherapie vindt plaats op afspraak. De praktijk is tijdens openingsuren doorgaans direct telefonisch te bereiken. Buiten deze tijden kunt u de voicemail inspreken. Spreekt u hier uw naam en telefoonnummer in, dan bellen wij u terug voor een afspraak.

naar boven